ДПС: И другите „министри с очилца” ще си тръгнат

ДПС: И другите „министри с очилца” ще си тръгнат
Според Имамов оставките на Трайков и Константинов имат политическата цел да потушат тежките проблеми на обществото. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Икономическият министър в оставка Трайчо Трайков е „министър с очилца“, или министър интелектуалец, и си тръгва, защото не може да понася действията на правителството, които противоречат на принципите му, заяви депутатът от ПГ на ДПС Алиосман Имамов.

„Може да се каже, че оставката на министър Трайчо Трайков в по-голяма степен е изненада за разлика от оставката на министъра на здравеопазването, но г-н Трайков е един от „министрите с очилца“ в правителството – така, както се изрази преди време премиерът“, подчерта Имамов пред агенция „Фокус“.

„Може да се предполага, че неговото напускане до голяма степен е и резултат от самостоятелно решение, поради факта, че той не може да понася някои действия в правителството, които противоречат на неговите принципи“, посочи той.

„Той е министър интелектуалец. За съжаление – вероятно има и други интелектуалци в това правителство, или „министри с очилца“, които рано или късно ще последват министър Трайков“ каза Алиосман Имамов.

По думите му оставките на министрите на икономиката Трайчо Трайков и здравеопазването Стефан Константинов имат политическата цел да потушат тежките проблеми, с които се занимава в момента обществото.

„Тези оставки бяха очаквани поради сложните взаимоотношения, които се създадоха между премиера и тези министри, и не са изненада“, каза още депутатът от ДПС.

Според него оставките на двамата министри имат и политическа цел – да потушат до известна степен тежките проблеми, с които се занимава в момента обществото – проблемите, свързани с цените на лекарствата, проблемите, свързани с ресора на министъра на икономиката, енергетиката и туризма – най-вече онова, което се върши в момента с АЕЦ „Белене“, това, което става в „ГДРУБСО-Мадан“ и на много други места, за които пряко е отговорен министърът на икономиката.

Тези оставки ще бъдат експлоатирани активно политически и ще бъдат представяни като енергични и категорични действия от страна на премиера за решаването на тези проблеми, добави народният представител.

Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков бяха приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в четвъртък вечерта.

От началото на управлението на ГЕРБ от юли 2009 г. до днес са напуснали правителството общо 10 министри, двама си смениха постовете.

#Бойко Борисов #премиер #оставка #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #министър на здравеопазването #министър на икономиката #енергетиката и туризма #ГЕРБ #ДПС #Алиосман Имамов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници