Борисов се наема да е премиер, предлага три варианта за управление

Борисов се наема да е премиер, предлага три варианта за управление
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да стане премиер, като предлага на лидерска среща представените в 43-то Народно събрание да изберат един от трите варианта, които ще им предложи за управление.

Президентските избори не ми влизат в плановете, заяви той.

Няма да се впускам в анализ на миналото, всяка партия има какво да каже срещу другите. Нека потърсим не това което ни разделя, а това, което може да ни обедини, за да свършим някаква работа, призова той в началото на обръщението си към депутатите.

Има три варианта

каза победителят в изборите. Избори през зимата по думите му не е вариант - те могат да подредят партиите дори в по-лоша конфигурация. След като е научил от последния им разговор вчера, че лидерът на социалистите Михаил Миков ще върне мандата, ако го получи.

Чисто математически не може да се направи правителство, освен в първия мандат, заключи Борисов.
Готов съм да поема отговорност и да изпълня и трите варианта, като ще поканя лидерите да изберем най-добрия, каза Борисов.

Първи вариант - краткосрочен мандат до избори 2 в 1 догодина заедно с кметските избори. Това ще е нестабилно управление, предимно времево, каза Борисов - докато се сработи, докато се опознаят зам.-министрите...

Втори вариант - избори 2 в 1 с президентските избори след 2 години.

Трети вариант - пълноценен мандат от 4 години. Така няма да отида на президентски избори и ще се сложи край на тези спекулации, подчерта Борисов.

На тази лидерска среща ще чуя вашето мнение и ще изберем заедно кой вариант е най-добър, поясни председателят на ГЕРБ.

Борисов е готов да приеме и предложението на Реформаторите да не е премиер. Готов съм на диалог в името на държавата. Готов съм на всякакъв вариант, стига да гарантира стабилност, завърши той.

#Парламент #Бойко Борисов #ГЕРБ #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино