Дилма Русеф едва не припадна в ефир

Дилма Русеф едва не припадна в ефир
Дилма Русеф се почувства зле по време на телевизионен дебат. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Дилма Русеф едва не припадна по време на предизборен дебат по телевизията. Бразилският президент от български произход се бори за втори мандат и по всичко личи, че напрежението покрай кампанията се отразява негативно на здравословното й състояние.

Дилма се почувства зле заради падане на кръвното налягане по време на интервю след спор с опонента й за втория тур на президентските избори на 26 октомври. Кандидатката на Партията на труда се запъна два пъти, след това поиска интервюто, излъчвано пряко по телевизията да бъде спряно за момент.

"Чувствам се зле, кръвното ми пада", сподели Дилма на журналистката, която я интервюираше. Тя й помогна да седне, след което й донесе чаша вода.

"Падна ми кръвното. Мисля, че един дебат изисква много от нас", обясни президентката, извинявайки се на телевизионните зрители.

Русеф участва в четвъртък вечер във втория от четирите планирани телевизионни дебата с опонента й от десницата Аесио Невис. Припомняме, че тя спечели убедително първия тур на изборите на 5 октомври с 41,59% от гласовете, а кандидатът на бразилската Социалдемократическа партия Невис получи едва 33,55%.

#Дилма Русеф #Аесио Невис #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници