Няма сделка с ГЕРБ, отсече Миков

Няма сделка с ГЕРБ, отсече Миков
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има въпроси, които очертават лявата идентичност на БСП и не могат да са предмет на сделки. Това каза във Видин председателят на БСП Михаил Миков в коментар на днешните преговори между ГЕРБ и БСП.

Той посочи като пример прогресивното подоходно облагане, което по думите му е въпрос на справедливост. Припомняме, облагането бе изтъкнато след края на преговорите като една от темите, по които има непреодолими разминавания, тъй като ГЕРБ настояват за плоския данък.

Като приоритетни въпроси Миков прибави енергетиката - кой носи тежестта от състоянието на енергетиката; социалните въпроси, свързани с пенсионирането, както и проблемите в здравеопазването.

Михаил Миков коментира и изборните резултати в региона. „Спадът в гласовете даде възможност на ГЕРБ да спечели във Видинска област. 4000 са по-малко гласувалите за БСП, в сравнение с изборите през 2013г., от които 1872 са отишли към други, претендиращи за леви партии", поясни лидерът на социалистите.

Като най-тежка той определи загубата в община Видин. „Смятаме, че това е и оценка за местната власт във Видин и за кмета, който е отстранен от длъжност.

"Използвам случая да се извиня на видинските граждани за това, че на местните избори през 2011 година подкрепих Герго Гергов. Времето показа, че личните интереси надделяват над отговорността да служиш на Видин", каза Миков.

#Михаил Миков #БСП #ГЕРБ #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници