Фараж не иска ХИВ-позитивни в Англия

Фараж не иска ХИВ-позитивни в Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Участници в кампании в подкрепа на болните от ХИВ заявиха, че британският политически лидер Найджъл Фараж трябва да бъде порицан след като призова за забрана за влизане в страната на имигранти, които пренасят вируса.

Най-старата благотворителна организация за борба със СПИН във Великобритания "Терънс Хигингс Тръст" каза, че коментарите, направени от Фараж, показват "ново ниво на невежество". "Идеята, че наличието на ХИВ у даден човек трябва да се използва като черен печат срещу този човек е нелепа и показва крайна степен на неразбиране на проблема", каза Роузмари Джилспи от благотворителната организация.

На въпрос, кой трябва да има право да влиза във Великобритания, лидерът на партия ЮКИП казва: "Хората, които нямат СПИН, ако трябва да бъда честен. Това е добро начало".

"Ние искаме да идват хора със занаяти и умения, но не искаме хора, които имат криминално минало и не можем да си позволим хора с опасни за живота болести. Не мисля, че хората с опасни за живота болести трябва да бъдат лекувани от нашата здравна система. Имаме водещи онколози във Великобритания, които казват, че лекуването на хора от чужбина води до големи липси в системата", каза той.

 

#ХИВ #Найджъл Фараж #СПИН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници