Заплахата от ебола не плаши министър Ненков

Заплахата от ебола не плаши министър Ненков
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерство на здравеопазването прекратява процедурата по шествалентна ваксина за бебета. Това заяви служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков в сутрешния блок на бТВ в петък.

"Процедурите, които се предприемат от фирмата-доставчик са напълно законни. Само че в тази ситуация аз и моите колеги сме поставени в ситуация да чакаме."

Ненков коментира, че доставчикът обжалва решението на Министерство на здравеопазването за прекратяване на процедурата за шествалентна ваксина. Той добави, че е получил пълната подкрепа на Министерски съвет решението за прекратяване на процедурата да мине през МС. Министърът добави, че е готов да изтегли потребителски кредит на стойност 15 000 лева, за да плати глобата.

"За мен е важно да има ваксини. Нищо друго, нито доставчика", категоричен е той.

Ненков изрази мнение още, че здравеопазването ни няма как да е като германското, но качеството е същото. Той опроверга информацията, че линейките можели да карат пациенти само до 80 килограма, като я нарече "бабини деветини".

Министърът говори и по отношение заплахата от ебола в Македония. "Аз съм почти сигурен, че това няма да излезе ебола", увери той.

Според него сме подготвени да посрещнем ебола и да изолираме евентуален болен пациент от смъртоносния вирус.

"Ебола се разпространява по един много неприятен начин - чрез телесни течности. Ако колегите са достатъчно стриктни, дори и без тези космически облекла, това е достатъчно за транспортиране на пациент", заключи д-р Ненков.

Като финал той сподели, че не би приел да продължи да бъде министър на здравеопазването в следващ кабинет.

#Мирослав Ненков #ваксини #ебола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници