Проверяват подозренията за ебола в Македония

Проверяват подозренията за ебола в Македония
Министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи, че 708 души са под наблюдение, заради съмнения от ебола. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Македония проверява подозренията за смъртен случай от ебола в страната. За да се установи точната причина за смъртта на британеца, починал в Скопие, анализите от изследванията са изпратени в Германия. Резултатите от тях ще бъдат ясни в рамките на 48 часа.

Информация за случая е изпратена в британското външно министерство и в Световната здравна организация.

Македонското министерство на здравеопазването не потвърди първия случай на смърт от вируса ебола в страната.

Говорителката на здравното министерство Йованка Костовска, цитирана от македонския телевизионен канал MРТ, обясни, че става въпрос за британски гражданин, пристигнал на 2 октомври и отседнал в хотел в Скопие. Той е бил приет в болница в четвъртък следобед в тежко състояние с вътрешен кръвоизлив, повръщане и повишена температура, а около два часа по-късно е починал.

Пациентът е имал симптоми на вируса ебола, но според Костовска има "голям шанс" да става въпрос за друго заболяване. Според приятеля на британеца, той не е посещавал страни с висока степен на риск от заразяване с вируса. Всички, които са били в контакт с починалия британец, са поставени под специално медицинско наблюдение.

Междувременно министерството на здравеопазването на Сърбия съобщи, че 708 души са под наблюдение, заради съмнения от ебола. 

 

#проверяват #подозрения #ебола #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници