Политици призоваха за определяне на приоритети за управление

Политици призоваха за определяне на приоритети за управление
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Гласуването в Турция вече 20 години дразни българските избиратели”, твърди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, пред "Нова телевизия". Той предложи среща между всички политически партии, избрани в НС и синдикатите, за да се подготви програма за управление. Колегата му от ББЦ Росен Петров заяви, че ДПС така си е организирало резултата, че да не мине БСП по изборни резултати. Той припомни, че избирателната активност в Кърджали винаги е била много по-висока, отколкото в страната. Сега обаче тя беше ниска, което според Петров е контролиран вот, чрез който ДПС не е пожелала да изпревари лявата партия, за да не се стигне до протести.

Валери Жаблянов от БСП заяви, че е опасна практика да се правят подобни внушения за контролиран вот. Той призова за конструктивно управление, като обясни, че това означава намирането на общ език между партиите и съставянето на правителство, с мандатоносител – партията, спечелила изборите.

Според Жаблянов, десницата има проблем с това да предложи работеща формула, но политическата инициатива принадлежи именно на нея. Той предложи на ГЕРБ да разгледат приоритетите и да ги вложат в програма за управление.

Ивайло Калфин обяви, че има информация за подготвяне на коалиция в дясно. Според него, постигането на съгласие между всички партии в НС е абсурдно.

Всички се обединиха около необходимостта от съставянето на работещо правителство с парламентарна подкрепа.

#ВМРО #БСП #Росен Петров #Красимир Каракачанов #Ивайло Калфин #Валери Жаблянов #Турция #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници