Частен полет около Луната - през 2018 г.

Частен полет около Луната - през 2018 г.
Снимка: mir-znaniy.com
A A+ A++ A

"Върджин галактик" се готви за първия си космически полет. Компанията "Спейс адвенчърс", единствената, която е изпращала частни лица в Космоса, подготвя първата в света частна мисия до Луната, съобщава в. "Дейли телеграф".

През 2018 г. двама пътници и един руски космонавт ще пътуват около Луната и обратно. Те ще достигнат до около 100 км от нейната повърхност и ще станат свидетели на появата на Земята на хоризонта. Това ще бъде първият път от над 40 години, в който хора пътуват отвъд ниската земна орбита. Последните хора, които се разходиха на Луната, бяха Юджийн Сърнън и Харисън Шмит през декември 1972 г.

Триото, което ще направи обиколката около Луната, ще стигне до 100 км от нейната повърхност и ще пътува около далечната страна й страна преди да стане свидетел на "издигането на Земята" при завръщането си у дома. Първоначално групата ще пътува до Международната космическа станция с кораб "Союз". Там те ще прекарат 10 дни за аклиматизиране, след което ще продължат полета си около Луната. Очаква се той да отнеме шест дни.

"Спейс Адвенчърс" все още не е обявила цената на пакета, но със сигурност тя няма да е малка. В момента компанията взема по 50 милиона долара на човек за 10-дневно пътуване до Международната космическа станция. Първият й клиент беше Денис Тито, американски предприемач, натрупал състоянието си в управлението на инвестиции.

Певицата Сара Брайтман планира да пътува до МКС със "Спейс адвенчърс" догодина. Така тя ще стане първият професионален музикант, който ще пее от Космоса.

Източник: БГНЕС

#Луна #космос #полет #земя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници