Октоберфест във Виена: 400 часа музика и... вино (видео+снимки)

Октоберфест във Виена: 400 часа музика и... вино (видео+снимки)
Снимки: Harald Klemm, предоставени от „Компрес“, бюро за връзки с община Виена
A A+ A++ A

Конкуренция има и сред бирените фестивали. Австрийската столица и тази година, за четвърти пореден път, ще се опита да отвее мюнхенския Октоберфест.

Във Виена събитието е на Кайзервизе във виенския Пратер, на фона на Виенското колело. До 12 октомври за столичани и гостите им са подготвени не само огромни количества местна бира, но и разнообразна музикална програма в три фестивални палатки.

За цeнителите на виното има отделна алпийска хижа, където то ще се лее от сърце. Подходящо кулинарно допълнение към бирения и музикален празник ще бъдат местните деликатеси, като се почне от виенския шницел и се завърши с традиционната австрийска закуска.

Темата на тазгодишния фест е „Златна Австрия“. В продължение на девет дни всяка провинция ще представи своите обичаи, кулинарни специалитети и националната си музика.

За първи път тази година в рамките на „Дните на Земите на Австрийската корона“, както са се наричали териториите на Австрийската империя между 1804-1867 г., бирфестът ще посетят и обогатят с културата си представители на Чехия, Словакия, Унгария, Словения и Истрия.


 

#музика #Виена #Октоберфест #Австрия #бира #вино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници