Малкълм Йънг от AC/DC лекува слабоумие, колегите му пускат албум и стягат турне

Малкълм Йънг от AC/DC лекува слабоумие, колегите му пускат албум и стягат турне
Снимка: Аcdc.com
A A+ A++ A

Малкълм Йънг, китарист и един от основателите на легендарната австралийска рок група AC/DC, се лекува в една от клиниките в Сидни заради прогресиращо слабоумие (деменция), съобщи местната преса.

Информацията за заболяването е предоставена на изданието от роднина на музиканта. Според него

той е на амбулаторно лечение

„Ако вие се намирате в една стая с него и излезете за минута, той вече няма да си спомня как се казвате, при него напълно е изгубена кратковременната памет“, посочи източникът.

Още през пролетта 61-годишният Йънг съобщи, че временно ще напусне групата заради здравословни проблеми, а тези дни беше публикувано официално съобщение, според което китаристът няма да се върне в AC/DC.

Другата новина около групата е, че

на 1 декември излиза първият им от 2008 г.  албум

първо в Европа, а ден по-късно – и в САЩ.

В проекта, наречен Rock or Bust, Малкълм Йънг е заменен на китарата от своя племенник Стиви Йънг (на снимката долу). Той ще акомпанира на емблематичните сола на чичо си Ангъс Йънг, последният основател на групата, останал в настоящия й състав.

В албум, записан във Ванкувър, Канада, ще има 11 парчета, продуцирани от Брендън О`Брайън и миксирани от Майк Фрейзър. Последният засега диск на ветераните - Black Ice, стана номер едно в 31 страни и беше продаден в над 8 милиона копия.

Световното турне на AC/DC започва през 2015 г.

Групата е създадена през 1973 г. в Австралия от братята Малкълм и Ангъс Йънг и е продала над 200 милиона копия. Сред най-известните й парчета са Let There Be Rock, Whole Lotta Rosie и Highway to Hell.

Най-великата действаща банда превзе най-големия български бастион на футбола - стадион „Васил Левски“, на 14 май 2010 г.

#китарист #музика #деменция #слабоумие #AC/DC #Малкълм Йънг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници