Наводненията причинили щети за над 3 млн. лв. на жп линиите

Наводненията причинили щети за над 3 млн. лв. на жп линиите
Министър Ангелкова каза, че железопътната инфраструктура и съоръженията към нея са застраховани и вече са отправени искания към застрахователите за всички пострадали участъци. Снимка: mtitc.government.bg
A A+ A++ A

Над 3 млн. лв. са необходими за възстановяване на железопътната инфраструктура от щетите, нанесени от последните наводнения. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова.

Тя посети засегнатите от наводненията участници по жп трасето Димитровград – Нова Загора, за да се запознае с обстановката на място. Първоначалните анализи показват, че са необходими 3,2 млн. лв.

Министър Ангелкова каза, че железопътната инфраструктура и съоръженията към нея са застраховани и вече са отправени искания към застрахователите за всички пострадали участъци, включително Михайлово – Калояновец и се очаква застрахователната оценка.

Най-проблемни остават жп участъка Любеново – Гълъбово, по който ще бъде възстановено движението в понеделник – 15.09.2014 г. след това ще започне работа по гърловината на гара Михайлово, чието възстановяване ще отнеме най-много време.

"Мерките за безопасност и сигурност на влаковото движение в засегнатите от наводненията части от железопътната инфраструктура са завишени. Непрекъснато се извършват проверки и се прилагат разписаните мерки и действия за аварийни ситуации", съобщиха от транспортното министерство.

#щети #наводнения #жп #линии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници