11/11/11 затвори Хеопсовата пирамида

11/11/11 затвори Хеопсовата пирамида
Снимка: Архив
A A+ A++ A

Египетските власти затвориха Хеопсовата пирамида, за да предотвратят ритуали на секта, планираща да отбележи днешната дата 11/11/11 именно там.

Решението беше взето „след голям натиск“ от страна на египетските интернет потребители, които съобщиха, че ще бъдат извършени странни ритуали „между стените на пирамидата на 11 ноември 2011 г.“, заяви Атеф Абу Захаб, ръководител на отдела по фараонска археология в Кайро, цитиран от АФП и БГНЕС.

Върховният съвет по антиките потвърди затварянето в петък на туристическия обект в комюнике, в което се споменава само, че пирамидата се нуждае от възстановяване след оживения период на мюсюлманските празници.

Хеопсовата пирамида е най-голямата и известна пирамида в Гиза. В нея се намира гробът на фараон Хуфу и тя е единственото оцеляло чудо сред седемте чудеса на древния свят.

Според някои нумеролози уникалното подреждане на числа 11 ноември, 2011 г., 11 ч, може да доведе до необичайни събития.

Хиляди хора по света смятат да се съберат по това време за церемониални танци, а в социалната мрежа „Фейсбук“ се появиха множество страници, посветени на тази дата.

Някои отдават на числото 11 паранормални сили, които откриват канал с подсъзнанието, други виждат мистична връзка между числото и природни бедствия като атаките на 11 септември в САЩ.

#Египет #Хеопсова пирамида #Гиза #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници