Близнашки: Ще обсъдим екстрадиция на Цветан Василев

Близнашки: Ще обсъдим екстрадиция на Цветан Василев
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер Георги Близнашки съобщи, че властите ще обсъдят възможността да поискат от сръбското правителство екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев.

„Аз лично смятам, че г-н Цветан Василев трябва да се прибере в България, каквито и заплахи да има спрямо него, трябва да се прибере и да даде обяснение какво се е случило с банката, която се свързва с неговото име“, каза Близнашки пред ТВ+.

Повод за коментара е, че Константин Симеонов, адвокат на Василев, обяви, че банкерът е в дома си в Сърбия и работи по спасяването на КТБ.

На 28 юли задочно прокуратурата обвини Василев за длъжностно присвояване в особено големи размери. Началното му обвинение е за това, че през периода от декември 2011 г. до 19 юни 2014 г. умишлено е склонил Маргарита Петрова (главен касиер на КТБ) и Орлин Русев (изпълнителен директор) да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева.

В петък Софийският градски съд ще решава дали да отмени искането за 72-часово задържане на Цветан Василев, преди обаче той самият да е задържан. Ако той се върне в България, ще трябва да бъде задържан за 72 часа, преди прокуратурата да поиска друга мярка за неотклонение.

#Цветан Василев #Василев #КТБ #Георги Близнашки #Близнашки #екстрадиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници