Ще търсим помощ от Европа за щетите от бедствията

Ще търсим помощ от Европа за щетите от бедствията
Премиерът призна, че там, където общините са си свършили работата, последиците не са така тежки и трагични. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер проф. Георги Близнашки заяви, че не можем да се справим сами с последиците от наводненията и ще търсим помощ от Европа.

„Ние не можем да се справим сами с бедствията, тъй като те вече придобиха мащабни измерения“, коментира проф. Георги Близнашки пред Би Ти Ви.

Премиерът призна, че там, където общините са си свършили работата, последиците не са така тежки и трагични.

„Задължително ще поискаме помощ. Още три са жертвите – това е ужасна и нелепа смърт на хора в разцвета на силите си. За съжаление, има го и това, че поради немарливост си отиват хора, но и тези порои са незапомнени. Каквото и да си говорим, това е едно мощно природно бедствие, стихия, пред която на моменти се чувстваме безпомощни. Истината е, че там, където общините са си свършили работата, последиците не са така тежки и трагични”, обясни проф. Близнашки.

По отношение на връзката с изсичането на гори и наводненията, служебният премиер коментира, че тя продължава и правителството полага усилия да въведе ограничения.

#Георги Близнашки #Близнашки #наводнения #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници