Три нови филма с Филип С. Хофман, Мерил Стрийп и топ танцьори, които стават за гледане

Три нови филма с Филип С. Хофман, Мерил Стрийп и топ танцьори, които стават за гледане
Плакатите на "Най-търсеният човек", "Пазителят" и "Ритъмът на греха"
A A+ A++ A

Три силни кино премиери запоочват своя път по екраните в страната от тази седмица. Впечатляващи, запомнящи се и с качествен актьорски състав.

Разбира се, на първо място е продукцията с

последната завършена роля на отишлия си без време Филип Сиймор Хофман

В "Най-търсеният човек" (А Most Wanted Man) носителят на "Оскар" за "Капоти" (2006) играе Гънтър Бахман, талантлив шеф скандалджия на малка антитерористична организация със седалище в Хамбург, гледана с недобро око от по-широката общност на хората от разузнаването в Германия заради предпазливия, постепенен подход и фокусиране върху по-далечната перспектива.

Колегите на Хофман от актьорския състав говорят за внушителното физическо присъствие, което актьорът е внесъл на снимачната площадка.

„Той се вкарва в настроението и придобива мощ, съответната аура – казва известният германски актьор Даниел Брюл, който играе Макс, един от членовете на сплотения и лоялен на Бахман екип. Беше много фокусиран и въздействащ.“

Той е чудесен и като човек, и като колега

казва награждаваната германска актриса Нина Хос, която играе Ирна Фрей: “С него можехме да говорим за ролите си. Излизаше с предложения от сорта „Трябва ти да вземеш тази реплика, защото е по-подходяща за твоя образ, отколкото за моя“.

Действието в адаптирания по бестселъра на майстора на шпионския роман Джон льо Каре („Дама, поп, асо, шпионин“, „Вечният градинар“) филм се развива в Хамбург, Германия, в наши дни. Загадъчен, измъчван почти до смърт мъж, наполовина чеченец, наполовина руснак, се появява сред ислямската общност на града с отчаяна нужда от помощ и в опит да си върне незаконно спечеленото състояние от баща му руснак. Ролята се изпълнява от талантлиния 28-годишен руски актьор и продуцент Григорий Добригин.

Освен големият Филип Сиймор Хофман, в лентата участват Рейчъл Макадамс, Робин Райт и Уилем Дефо.

Винаги различната и бекрайно талантлива Мерил Стрийп допълва този звезден списък, но в другата премиера за тази седмица - "Пазителят" (The Giver).

Тук обаче

ще видим Мерил като ... Първи старейшина в един наглед утопичен свят

в който всички изглеждат щастливи.

От друга страна, няма свобода, няма избор, нито индивидуалност. С по една всекидневна инжекция хората биват генетично променени да не изпитват чувства, нито да виждат цветове, като научно контролираната среда предотвратява всякакви визуални различия, които биха предизвикали усещания или променили техния наглед утопичен свят. Те живеят в еднаквост - идентични домове, идентични дрехи и идентична семейна структура.

Освен високата интелигентност, има нещо леко "различно" и изключително у Джонас - той има светли очи. На церемонията, където младежите научават своето признание, Първи старейшина (Мерил Стрийп) избира Джонас да наследи поста на Получател на паметта на общността. В тази най-почитана позиция, той ще стане пазител на древните спомени, отпреди времето на "Еднаквостта".

Джонас започва обучението си при настоящия Пазител на паметта, известен като Пазителя (Джеф Бриджис).

Романът на Лоис Лаури "Пазителят" е продаден в над 10 милиона екземпляра

по целия свят и е една от най-търсените електронни книги на издателство "Харпър Колинс". Понастоящем, "юношеската" литература се изучава в прогимназиите в САЩ и има огромна популярност сред тийнейджърите.

Копродуцентите от "Уолдън Медия" прекарват повече от десетилетие в разработване на проекта. Изпълнителният директор Франк Смит казва, че "Пазителят" е перлата в короната на юношеската литература.

Филмовата адаптация представлява осъществяването на 20-годишна мечта за актьора Джеф Бриджис, който е също и продуцент на продукцията. "Дъщерите ми прочетоха книгата, но преди дори да знам, че са я прочели, аз търсех материал, в който да режисирам моя баща Лойд Бриджис, спомня си той. Едновременно с това, исках да направя филм, който децата ми да гледат. Преглеждах каталог с юношеска литература и се натъкнах на прекрасна корица с един възрастен човек. Веднага си помислих, че баща ми може да изиграе този човек."

Бриджис казва, че е очаквал да прочете детска книга, "но тя бе като книга за възрастни. Тогава реших, че това ще е страхотен проект за моя баща." Бриджис дори заснема със собствената си камера цял филм, в който режисира баща си в ролята на Пазителя, заедно със своя племенник в ролята на Джонас.

Изцяло младежка, перфектно заснета и завладяваща е и третата премиера -

Една от най-популярните танцови продукции в историята

издига конкуренцията в жанра до невиждани висоти в „Ритъмът на греха” - странен превод за лента с оригинално име Step Up: All In.

Уличният танцьор от Маями - Шон Аса (Райън Газман), се премества в Холивуд с мечтите си за слава и богатство, но се сблъсква с почти нулеви шансовете за попадане в професионалния свят на танца.

Когато обаче сформираната от него и от красивата и упорита Анди Уест (Бриана Евиган) нова танцова група стига до финалните кръгове на оспорвано телевизионно състезание в бляскавия Лас Вегас, Шон най-сетне получава възможност да сбъдне мечтите си... Но трябва да успее да се абстрахира от някои свои стари познанства и дългогодишни съперничества, и да се концентрира над това, което обича най-много - да танцува.

Забравете аналогията с всички музикални и танцови формати, които сте гледали у нас. Step Up All In е нещо различно, на много високо ниво и направено с много пари, с участието на брилятни, макар и непопулярни все още актьори-танцьори.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров

#Филип Сиймор Хофман #Мерил Стрийп #премиери #филми #кино #танцьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници