Съпруга на Осама го предала заради ревност?

Съпруга на Осама го предала заради ревност?
Резиденцията на Бин Ладен в Пакистан беше разрушена непосредствено след провеждането на операцията срещу него. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Осама бин Ладен може би е бил предаден на американците от най-възрастната си съпруга заради ревност.

Според осеммесечното разследване на запасния офицер от пакистанската армия Шаукат Кадир тя не понасяла факта, че лидерът на Ал Кайда имал афинитет към по-млада жена, пише „Индипендънт“, цитиран от bTV.

Според него най-възрастната съпруга на покойния терорист Хайрия Сабер била толкова нещастна, че след като се преместила в къщата в Аботабад през февруари миналата година, сътрудничила на екипите на ЦРУ, които издирвали мъжа й.

Офицерът основава разследването си на разговори със служители на Междуведомственото разузнавателно управление на Пакистан и записи на разговори с трите съпруги на Бин Ладен.

Вдовиците бяха задържани в Пакистан след операцията по ликвидирането на лидера на Ал Кайда, а преди ден властите в Исламабад им повдигнаха и официални обвинения за незаконно влизане в страната и пребиваване на територията й.

Според Кадир Осама бин Ладен е бил наясно, че може да бъде предаден от някой близък, но е виждал в смъртта спасение от влошаващото му се здраве.

„Индипендънт“ разкрива, че Шаукат Кадир бил допуснат в къщата на Бин Ладен и трите му съпруги непосредствено преди тя да бъде разрушена и видял кървавите следи от застреляния от американски командоси екстремистки водач.

Офицерът предоставил доклада си и на официалното разследване на пакистанското правителство.

#Пакистан #съпруга #разследване #офицер #Осама Бин Ладен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници