Лиляна Павлова: Ще сменим Искров, щом дойдем на власт

Лиляна Павлова: Ще сменим Искров, щом дойдем на власт
A A+ A++ A

Драстични реформи обещават от ГЕРБ, ако спечелят мнозинство за следващото управление на страната. Една от първите стъпки ще бъде смяна на ръководството на БНБ. Това заяви в сутрешния блок на Нова тв бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Павлова се закани и на шефа на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, въпреки че той бе главният икономически на ГЕРБ в началото.

По думите на бившия министър резонният въпрос е "Къде е банковият надзор, КФН, къде са институциите?". Те носят по думите й основната отговорност за ситуацията със затворената Корпоративна търговска банка.

"Категорична ни позиция е за промяна в ръководството на БНБ. Радвам се, че вече сме в позиция да имаме и европейски контрол, защото очевидно не може да се справим сами", заключи Лиляна Павлова.

Според нея ГЕРБ не носи вина за разрастване на олигархичните кръгове по време на управлението на партията в периода 2009-2013 година, но трябва да се признае, че контролните механизми на държавата куцат. 

Образованието, здравеопазването и енергетиката ще бъдат ключови сектори и в бъдещото управление на страната, даде да се разбири Лиляна Павлова. Секторът "здравеопазване" не е бил от успешните по време на правителството на ГЕРБ, призна тя.

Помолена да коментира изказването на Радан Кънев от Реформаторския блок бивши премиери и министри да не могат отново да заемат тези постове, Павлова отсече:

"Бих пожелала на Реформаторския блок да са първа политическа сила и тогава могат да поставят условия на когото и каквито преценят".

Такава декларация по думите й е изумителна. "Това е като една бизнес компания с пазарен дял от 5% да поставя условия на компания, която е с дял от 25-30%. Работим, за да получим мнозинство и да реализираме разписаната програма", посочи Павлова.



#Лиляна Павлова #ГЕРБ #БНБ #КФН #Стоян Мавродиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници