Реформаторите: Бъдещият премиер и финансов министър да са нови лица

Реформаторите: Бъдещият премиер и финансов министър да са нови лица
Партиите от Реформаторския блок се явяват на предсрочните парламентарни избори, за да оправдаят надеждите за по-добър живот.
A A+ A++ A

Реформаторският блок (РБ) излезе с декларация, в която обявяват стратегията си за предсрочните парламентарни избори. Реформаторите обещават да са алтернатива на предишните управления, незабавно приемане на Европейския банков надзор, ускорено присъединяване на България към Еврозоната, активна роля на България в учредяването на Европейския енергиен съюз; за отстраняване от властови позиции на всички лица, свързани с бившата Държавна сигурност, лица със зависимост и конфликт на интереси.

„Партиите от Реформаторския блок се явяват на предсрочните парламентарни избори, за да оправдаят надеждите за по-добър живот и европейски стандарти на политическо поведение“, декларира формацията.

Реформаторите обещават да са алтернатива на последните управления на страната и установения от тях модел на беззаконието и бедността. Те посочват, че ще работят за незабавни реформи в правосъдието, сигурността и енергетиката; за цялостна реформа на публичната администрация и прекратяване на партийната намеса в държавната служба; за електронни услуги за гражданите, бизнеса и администрацията, електронни обществени поръчки.

РБ ще участва в реформаторско дясно-центристко правителство, което да отстрани БСП, ДПС и производните им от управлението на страната; да възпре ксенофобските и национал-популистки формации да диктуват дневния ред на управлението и да отдалечават България от Европа; да приеме стратегия за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването и социалната сфера; да създаде благоприятна среда за развитие на бизнеса, честни и ясни правила за всички инвеститори; да подготви проект до 2016 г. за промени в Конституцията и избори за ВНС заедно с президентските избори през 2016 г.

Предлага се създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и другите скандални назначения на държавни позиции, както и разследване на дейността на КТБ и събиране на кредитите на банката, като нанесе публичен и икономически удар по политическата мафия.

„За постигане на политическите си цели, ние ще се стремим към съставянето на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото“, пише още в декларацията.

#Реформаторският блок #РБ #БСП #ДПС #Делян Пеевски #Реформаторите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници