Фестивал на кючека от утре - вход свободен

Фестивал на кючека от утре - вход свободен
A A+ A++ A

В разгара на лятото общината в Бургас дава зелена светлина за екзотично събитие - първия Международен фестивал по ориенталски танци "Ориент ел хоб" ("Ориенталска любов"). Вдъхновител и организатор на проявата е Мими Соколова Гутенмахер и танцовото сдружение „Бели денс Бургас”.

В четири поредни дни от 14.08 до 17.08.2014 г. в обновената концертна зала 1 на Младежкия дом Бургас световноизвестни  хореографи и изпълнители ще водят танцови семинари не само за напреднали, а и за всички нива на подготовка. Семинарите ще бъдат интересни не само за изпълнителите на ориенталски танци, но и за танцьори от други стилове, както и за любители, надяват се организаторите.

Според програмата се очакват гости от 17 страни. В две поредни вечери - на  15.08. и 16.08.2014 г. от 20:30 часа, на сцената на Летния театър, български и чуждестранни изпълнители на ориенталския танци ще представят пред публика постиженията си в източното изкуство.

Допускат се всякакви варианти на класически, фолклорни и съвременни ориенталски танци - важно е да излъчват автентичност, сценично майсторство и  оригиналност.  От майсторите се очаква да покажат фюжън на източния танц с други танцови стилове – фламенко, танго, контемпорари.

Входът е  свободен.

„Танцово Сдружение „Бели денс Бургас” - неправителствена организация, която включва: Група за ориенталски танци „Саида” към «Танцово студио 29», група за ориенталски танци „Източна жена” и дует „Емира ” към танцово студио „Дюн”, студио за танци и йога „Сътворение”. Организираме семинари, творчески работилници и ателиета, спектакли и проекти за представяне и популяризиране на класическия, фолклорен и съвременен източен танц в неговите взаимодействия  с други  танцови стилове - класически балет, контемпорари, хип-хоп, фламенко, танго. 

#Бургас #фестивал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници