Нов заместник-министър бил проверяван от прокуратурата

Нов заместник-министър бил проверяван от прокуратурата
Назначеният в понеделник заместник-министър на регионалното развитие Радослав Русев е бил проверяван от прокуратурата. Снимка: www.self.government.bg
A A+ A++ A

Назначеният в понеделник заместник-министър на регионалното развитие Радослав Русев е бил проверяван от прокуратурата през миналата година по сигнал на бившия шеф на МРР Десислава Терзиева, заради лошо управление на ВиК-Добрич. От министерството по-късно обявиха, че до повдигане на обвинение срещу него не се е стигнало

В отчета, който Русев е представил пред регионалното министерство, са били отразени некоректно данните за приходите и загубите.

Сред доводите на министър Терзиева тогава да сезира прокуратурата бяха още липсата на оздравителна програма и на мерки за подобряването на енергийната ефективност.

Радослав Русев е давал показания пред прокуратурата в качеството си на бивш управител на ВиК-Добрич като свидетел по цялостна проверка на дружеството за периода 2010 – 2013 г., съобщиха от пресцентъра на МРР.

За периода на своето управление Радослав Русев изготвя и стартира оздравителна програма на дружеството. Част от конкретните постигнати резултати от нея включват:
- намаляване на загубата от 700 хил.лв. (полугодие 2012) до 170 хил.лв. (полугодие 2013);
- 16% нетно увеличение на събираемостта за същия период
- Стабилизиране на фактурираните водни количества, след няколко години намаление
- Изготвяне на воден и енергиен баланс.

#Русев #Десислава Терзиева #регионалното #количества #Терзиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници