Желю Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов начело на листите на БСП в София

Желю Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов начело на листите на БСП в София
A A+ A++ A

Желю Бойчев, Георги Свиленски и Янаки Стоилов ще водят листите на БСП в София, решиха делегатите на областната конференция на социалистите. С тайно гласуване ще се определи пълната подредба от второто място нататък.

Според председателя на софийската структура на БСП Калоян Паргов кандидат-депутатите трябва да са безспорни експерти с качества на държавници.Той коментира, че вече има водещи фигури с най-много гласове. Кои ще бъдат водачите на листите ще стане ясно след Националния съвет на партията през следващата седмица.

"За 23-ти МИР това е Желю Бойчев на първо място, 24-ти МИР - Георги Свиленски, 25-ти МИР - Янаки Стоилов, който учудващо избра да участва в подреждането, защото той все пак е и кандидат за водач на листа, но избра да се пусне на общ избор. Втори в 25-ти мир е издателят на в. "Дума" и досегашен депутат Николай Малинов. В 23-ти МИР втори е Стоян Мирчев, който е досегашен началник на кабинета на министъра на инвестиционното проектиране", информира Паргов.

"Следващите два месеца ще са много важни за БСП. Но това не бива да ни отчайва. Ние ще играем да спечелим максимално висок резултат, който да даде, софийските три листи, в общата бъдеща парламентарна група на коалициите от партии "БСП - Лява България", посочи още Паргов.

#Янаки Стоилов #БСП #Георги Свиленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници