Инсулт покоси майката на Местан

Инсулт покоси майката на Местан
Майката на Местан почина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Майката на лидера на ДПС Лютви Местан е починала в събота сутрин в кирковското с. Островец, съобщиха жители на селото за "24 часа".

85-годишната Хафизе е била намерена мъртва в дома си, където живеела сама. Открили я съседи, които й помагали при нужда. По непотвърдена информация възрастната жена е починала от инсулт. Вероятно погребението ще бъде още в днешната събота, в следобедните часове в родното село на Местан - Островец. Така изисква мюсюлманската традиция.

„Няма да позволя на никого да обвинява 83-годишната ми майка, че не знае български език. Родила се е в моноезична среда, в село, в което е нямало нито едно училище. Първото училище е открито, когато тя вече е била на 27 години, извънучилищна възраст. Няма да позволя на никого да я вини", заяви преди две години Лютви Местан. Нееднократно той е споменавал майка си по време на публични изяви и често подчертаваше, че тя е забележителен човек.

„Ръцете на 83-годишната ми майка са още катранени, защото помага на двете ми каки", отбеляза Местан по време на дебати за цените на тютюна.

#Лютви Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници