Погребаха княз Кардам във "Врана"

Погребаха княз Кардам във "Врана"

ФБ/Ивайло Шалафов

A A+ A++ A

В навечерието на 9-ата годишнина от кончината на Кардам, Княз Търновски в тесен семеен кръг бяха пренесени тленните му останки на българска земя. Първородният син на Техни Величества Цар Симеон II и Царица Маргарита беше положен в Царската фамилна гробница в криптата на Православния параклис “Св. Св. Цар Борис и Йоан Рилски Чудотворец” в Царския Дворец "Врана".

Първородният син на Симеон Сакскобургготски - Кардам Търновски почина на 7-ми април 2015-а година, след седем години в будна кома в мадридската болница „Санчинаро”. При катастрофа на 15 август 2008 Кардам и съпругата му пострадаха тежко. Тогава колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата бяха хоспитализирани, но Кардам получава тежка мозъчна травма и седем години остана в кома.

Погребението беше извършено ден преди годишнината от смъртта на Кардам - 7 април. На него са присъствали цар Симеон II, царица Маргарита и близки членове на семейството.

Кой бе Княз Кардам?

Кардам Търновски, най-големият син на Симеон Сакскобургготски, е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид. Той беше престолонаследник на несъществуващия вече български царски трон.

Княз Кардам завършва Френския лицей в испанската столица, след което завършва философия и международна икономика в университета "Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика, специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет "Пен" в Пенсилвания.

През 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка доня Мириам Унгрия и Лопес, родена на 2 септември 1963 г. в Мадрид. Венчавката се извършва в православната църква "Св. Св. Андрей и Димитър" в Мадрид, където през 1973 година княз Кардам представлява баща си при полагането на първия камък.

Те имат двама сина - княз Борис Търновски, роден на 12 октомври 1997 г., и княз Белтран Търновски, роден на 23 март 1999 г.




#Кардам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници