Андреева оправда уволнението на Миланов с финансови загуби

Андреева оправда уволнението на Миланов с финансови загуби
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансови загуби през последните месеци на "Пирогов" е причината за уволнението на директора на лечебното заведение - проф. Стоян Миланов. Това заяви за Нова телевизия в петък бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева и допълни, че всеки министър има правото да взема решения кого да уволни и кого да назначи.

„Пирогов” в последните 2 години показват, че е лошо управлявано лечебно заведение. „Пирогов” е институция и там не може да има сътресения”, добави бившия здравен министър. По думите й за една година показателите на лечебното заведение се влошили, като финансовата загуба на болницата е за 6 млн.лв. и непрекъснато влошавало своите показатели.

Относно уволненията на тъмно, Андреева отвърна: „Няма принцип някой да бъде извикан и да му бъде съобщено. Както се назначават, така и се освобождават, по решение на принципала ръководителите на лечебните заведения. На кого да го съобщя? Няма практика да се съобщава публично смяната на ръководителите на лечебно заведение”.

„Няма друго лечебно заведение, което с такива темпове да трупа финансови загуби. Това е една от болниците, следени отблизо от МЗ”, твърди Андреева.

Тя отрече да е чувала да се искат пари от шефове на болници, за да не бъдат отстранявани.

„Аз съм министър до последния момент. Имам право да взимам своите решения. Не съжалявам нито за начина, по който съм го направила, нито по отношение на решението, което съм взела”, категорична бе Андреева.

#Таня Андреева #Пирогов #Стоян Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници