Сагата "Пирогов": Какви са реакциите в парламента

Сагата "Пирогов": Какви са реакциите в парламента

БГНЕС

A A+ A++ A

Казусът "Пирогов" предизвика реакции в Народното събрание. Решение на казуса ще търси здравната комисия, която ще проведе заседание.

Относно това дали здравният министър трябва да подаде оставка Бойко Борисов коментира, че вчера Асен Василев много ясно е казал отговора, а именно: "Ако здравният министър не събира необходимата подкрепа, трябва да се оттегли от поста си". От ДСБ обаче, чиито член е министърът, изказаха недоволство и несъгласие, че за да остане на поста трябва да търси подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Кирил Петков заяви, че оставка на здравния министър може да поискат само премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел.

"Следобед в здравна комисия да бъде извикан директорът на "Пирогов", пред всички партии, публично, по всички тези теми да отговори. Така действа една правова държава", заяви Бойко Борисов.

А министърът в тази ситуация, според вас, трябва ли да подаде оставка?

Бойко Борисов: "Асен Василев вчера даде рецептата".

Подкрепяте ли го?

Бойко Борисов: "Естествено".

Асен Василев каза "Не съм аз човекът, премиерът трябва да поиска оставката на здравния министър?

Бойко Борисов: Аз не съм премиер.

Вижте още в прякото включване на Вера Александрова.

"Министър Хинков е дългогодишен член на ДСБ. Той се ползва с нашата подкрепа в битката му с корупционни практики. Считаме, че изказването на министър Василев буди сериозни притеснения. Изказването за това, че всеки един министър в този кабинет трябва сам да търси своята политическа подкрепа нас ни притеснява, защото това автоматично означава, че всеки министър сам трябва да се сговаря с ГЕРБ и ДПС", допълни Йордан Иванов, ДСБ.

Д-р Валентин Димитров: Прокуратурата да влезе в "Пирогов" и да ме провери
"Това, което трябва да се случи със здравния министър. Той трябва днес да бъде изслушан в комисия, ако има някакви забележки, комисията да го вдигне. Накрая решението и отговорността за нечия оставка, академик Денков и Мария Габриел, те са по Конституция хората, които могат да му поискат оставката", каза още Кирил Петков от ПП-ДБ.

#"Пирогов" #Пирогов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници