Взрив във военния завод в Костенец, има ранени

Взрив във военния завод в Костенец, има ранени
Получен е сигнал за взривове във военния завод в град Костенец. Снимка: rabglas.blogspot.com
A A+ A++ A

Четирима души са ранени при взрива във военния завод в Костенец, заяви директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. По думите му, пострадалите са откарани в болница, имат порезни рани от счупени стъкла. Не са в тежко състояние. 

Сигналът за взривовете е получен около 08:50 часа. В Костенец се намира „ТЕРЕМ - Цар Самуил” ЕООД за ремонт и утилизация на боеприпаси.

"Взривът е бил случаен", каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Получила се е яма 4 на 2 метра. Пострадали са леко 4 души, които са в болница. Хората са евакуирани, няма опасност от нов взрив. Служители на полиция и пожарна са на място, заедно с ръководството на завода. "Очаквам скоро, след като проведа разговор с директора, да го помоля да излезе с официално обръщение към гражданите, да ги успокои, че няма опасност за живота им. 

При взрива, са нанесени материални щети по сградите в града след взривовете във военния завод. Счупени са стъкла на много от сградите, в една от банките е паднал окаченият таван. В града са пристигнали много линейки и противопожарни автомобили.

По разпореждане на министър-председателя Георги Близнашки министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Близнашки е в постоянен контакт с отговорните институции и следи отблизо ситуацията.

 

#Терем #взривове #Костенец #Шаламанов #Близнашки #Емил Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници