Станишев раздавал бонуси на всички, най-много на пенсионерите

Станишев раздавал бонуси на всички, най-много на пенсионерите
Дадохме 10 млрд. за увеличение на пенсиите на пенсионерите. И тях ли иска да вземе Борисов, попита лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на управлението на Тройната коалиция са раздавани бонуси на всички хора, най-вече на българските граждани, а най-големият бонус е бил за българските пенсионери, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

В отговор на призива членовете на предишния кабинет да върнат допълнителните си възнаграждения, който премиерът Бойко Борисов отправи по-рано в сряда в Министерския съвет, Станишев поясни, че по време на 4-годишния му мандат само от коледните пенсии на възрастните са раздадени около 1 млрд. лв., а общо 10 млрд. лв. са отделени за увеличаване на пенсиите, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„И тях ли иска да ги прибере премиерът?“, пита лидерът на социалистите.

Сергей Станишев е убеден, че обявената в сряда сума от бонуси, постъпила по специално отворената сметка, не отговаря на всички раздадени допълнителни възнаграждения и цели само да прикрие „голямото раздаване“.

„По груби сметки за миналата година са раздадени близо 40 милиона лева – без прозрачност и яснота на критериите. За три години вероятно са около 120 милиона лева – раздадени на техните политназначенци“, коментира Сергей Станишев.

„Постоянно лъжат!“, добави той и отбеляза, че очевидно има разминаване между очакванията на финансовия министър Симеон Дянков колко пари ще бъдат върнати и сумата, която вече е върната.

Станишев каза още, че „навсякъде в администрацията са сложени некомпетентни гербери“. По думите му раздаването на бонуси по време на управлението на ГЕРБ е в разрез със Закона за конфликт на интереси.

Той изтъкна, че Нели Нешева върна бонуса си, но беше освободена. „Няма ли да бъдат освободени министрите и зам.-министрите? Това е нашето искане“, попита председателят на БСП.

Накрая Сергей Станишев също призова правителството да върне пари – „потрошените“ 4,5 млрд. лв. от фискалния резерв, „за да има пари за увеличаване на доходите на хората, които днес мизерстват“.

#Сергей Станишев #бонуси #Тройна коалиция #Бойко Борисов #премиер #ГЕРБ #Симеон Дянков #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници