"Зелените" канят хора с будна съвест в листите си

"Зелените" канят хора с будна съвест в листите си
A A+ A++ A

Партия „Зелените“ кани в своите листи за изборите на 5 октомври представители на граждански организации и групи, с които са работили по общи каузи. Призивът е към съмишленици с будна съвест.

„Зелените“ обявиха, че се припознават и се ангажират с исканията на Протестна мрежа, насочени към следващото Народно събрание.

Исканията са: създаване на парламентарна анкетна комисия „Кой“, разследване на проекта „Южен поток“ и подвеждане под отговорност лицата, за които се докажат нарушения, реализиране на операция „Чисти ръце“.

Други значими ангажименти, по които формацията предлага сътрудничество, са, защита на околната среда, опазване на природните богатства и културното наследство, реформа в енергетиката към децентрализация и свободен пазар, които да облекчат максимално домакинствата и да са в посока енергийна независимост, реформа в здравеопазването, което в момента е едно неработещо болнолечение, стимулиране на средния и малък бизнес, земеделието, алтернативния туризъм и разкриване на хиляди нови зелени работни места. Друг приоритет е осигуряването на повече гражданско участие в управлението, промяна на изборните правила, граждански инициативи, медиен плурализъм и независимост на медиите.

#Зелените #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници