Бойко Борисов: Без кабинет след изборите, ако не съберем 121 места в НС

Бойко Борисов: Без кабинет след изборите, ако не съберем 121 места в НС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не вижда  как ще се състави правителство след предсрочните избори през октомври, ако неговата партия не събере подкрепа да управлява самостоятелно.

"Ако нямаме 121 депутати след изборите на 5 октомври, не виждам как ще участваме в управлението - нашите избиратели няма да ни простят коалиция с тези, които управляваха досега", каза председателят на ГЕРБ пред бТВ.

Според него омразата и антагонизмът между политическите партии е толкова силен, че съставянето на коалиционен кабинет след изборите е под въпрос. Като единствен вариант за стабилно управление оставал еднопартийният кабинет.

За ГЕРБ е ясно, социалистите обвиняват за провала си ДПС, а там пък са готови на всякакви комбинации, казват, че при тях "никога няма никога“, посочи Борисов.

"Надявам се реформаторите да проявят разум - те трябва да дадат отговор на избирателите си за отказа да бъдат с нас. След като не искат да са с голяма и призната в зяла Европа партия, значи икат да са с БСП и ДПС", каза Бойко Борисов.

Той отрече да се е срещал задкулисно с лидери от Реформаторския блок. "С всички съм говорил  - и с Радан, и с Кунева, и с Лукарски, и с Москов. Те са единственият наш възможен партньор, но ми омръзна да слушам за техните избиратели", каза Борисов. Единственото, което им е казвал било пожелание за успех на изборите и за колкото се може повече гласове подкрепа.

"Спечелили ли са избори? Управлявали ли са? Какви реформи са направили? Не съм се месил, само пожелавам да спечелят колкото може повече", каза лидерът на ГЕРБ.

"Останалите, които ги виждам с възможност да влязат в парламента, отсега поставят такива условия или правят такива заявки, че също много трудно би могло да се направи коалиция с тях", добави той.

Като цяло слоганът на ГЕРБ – „стабилност“, трудно ще се случи след 5 октомври, но вярвам в инстинкта на народа, заключи лидерът на ГЕРБ.

 

#избори #Кабинет #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници