Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок

Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ, Радан Кънев, депозира своята оставка като говорител на Реформаторския блок.

Той посочи няколко причини, основната, сред които е, че в периода след Европейските избори, трудно постигнатото и крехко единство на Блока било сериозно разколебано. Образът на РБ като единен и нов политически съюз бил подменен от образ на традиционна многопартийна коалиция с разностранни и често противоречиви интереси.

Друга причина е, че Изпълнителният съвет на Блока е в трайна невъзможност да формира убедителна и силна обща политика. Под въпрос е наличието на обща политическа воля на РБ, за сметка на конюнктурни интереси и баланси без политическо съдържание.

Според Кънев, общото бъдеще на Блока и заявеното в Учредителното споразумение обединение в единна политическа сила нямат подкрепата на част от партньорите в коалицията. Под съмнение е единството на Парламентарната група на РБ веднага след изборите. Гражданският съвет е изолиран и делегитимиран в работата си от партийните ръководства.

"РБ няма общо позициониране в предизборния и следизборен период и заявени общи цели на парламентарно поведение. Видимо е, че се търси арбитражът на външни фактори и се поемат самостоятелни ангажименти за предизборно и следизборно поведение. Кулминация на този процес беше директното поемане на ангажимент за подкрепа на актуализацията на бюджета на среща с Президента, преди провеждане на ИС, поставен впоследствие пред свършен факт", посочва в мотивите си Кънев.

 

#РБ #Реформаторския блок #Радан Кънев #ДСБ #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници