Откази разместват колодата на президента за служебен кабинет

Откази разместват колодата на президента за служебен кабинет
A A+ A++ A

Ден преди президентът Росен Плевнелиев да обяви структурата, състава и приоритетите на второто си служебно правителство, разговорите с потенциални министри и зам.-министри продължават, пише "Труд".

Около премиера проф. Георги Близнашки не се очакват изненади - ще има за заместници Екатерина Захариева в министерството на икономиката и Христо Иванов за правосъдието. Спряганият за вътрешен министър Йордан Бакалов вероятно ще се сдобие с екип от опитни МВР кадри. Разговори са водени с бившия зам.-министър при ГЕРБ Филип Гунев и бившия шеф на МВР в Смолян Кирил Хаджихристев.

За енергетиката, обявена като важен приоритет от Плевнелиев, се стяга човек от бранша - Теодор Бобочиков, ръководен кадър от Асоциацията за възобновяеми енергийни източници. За строителното ведомство освен Захариева като в първия служебен кабинет, се стяга и Николина Николова. За министър на транспорта разговори са водени пак с нея и с Евгени Караконовски, мениджър в Мтел.

Разговори за място в екипа, който Плевнелиев събира, са водени и с Васил Щонов - високопоставен кадър в един от големите телевизионни и интернет оператори, "Близу", като възможни позиции за него били министерствата на транспорта и съобщенията или ресорът "електронно правителство".

Очаква се в министерството на финансите титуляр да е бившият шеф на фонд "Земеделие" Румен Порожанов, а в аграрното ведомство служебният мандат да повтори ректора на тракийския университет проф. Иван Станков.

Във финансите за пост са водени разговори и с бившата шефка на АДФИ Теменужка Петкова. Според запознати със събирането на екип именно финансовият ресор е бил най-сложен за осигуряване на кадри поради поредица от откази на поканени.

За ресор "екология" освен името на Евдокия Манева се върти и това на зам.-кметицата на Бургас Атанаска Николова.

#Плевнелиев #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници