Бареков призова Борисов да върне партийната субсидия

Бареков призова Борисов да върне партийната субсидия
“Бойко Борисов да върне субсидията на народа и да се явим на избори при равен старт”, призова лидерът на “България без цензура” Николай Бареков. Снимка: tv7.bg
A A+ A++ A

“Бойко Борисов да върне субсидията на народа и да се явим на избори при равен старт”, призова лидерът на “България без цензура” Николай Бареков.

"Нека не забравяме, че именно Борисов направи партийните субсидии безбожно високи, след като взе властта през 2009 г. До днес ГЕРБ са прибрали над 100 млн. лв. от субсидии, с които се явяваха на избори, купуваха бронирани автомобили и наемаха тайни квартири в полите на Витоша. В настоящия момент в сметките на партията на Борисов има 20 млн. лева. За да му повярваме, че ще изпълни плана за намаляване на субсидиите, нека върне тези 20 млн. и да се явим на избори при равен старт. Несправедливо е едни да правят кампания с държавни 100 млн. лв., а нас да ни гледат под лупа за даренията, които събираме", заяви лидерът на ББЦ и заместник-председател на ЕКР в Европейския парламент Николай Бареков, във връзка с позиция на Бойко Борисов пред днешния брой на в. "Преса".

Лидерът на ГЕРБ е признал, че при евентуално бъдещо управление на партията му размерът на партийните субсидии и броят на депутатите в Народното събрание ще бъдат намалени.
Бареков заяви, че няма да изтегли сигналите си до прокуратурата срещу Борисов.

 

#Бареков #Борисов #субсидия #милиони #Парламент #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници