Нови санкции срещу Русия, Кремъл отвръща с „болезнени“ мерки

Нови санкции срещу Русия, Кремъл отвръща с „болезнени“ мерки
Разшириха санкциите срещу Русия, като включиха още няколко физически лица в списъка. Снимка: clubz.bg
A A+ A++ A

Американското министерство на финансите обяви, че САЩ разширява санкциите срещу Русия, като включва още няколко физически лица в списъка, сред които са заместник-председателят на руската Държавна дума Сергей Неверов, асистентът на руския президент Игор Щеголев и министърът по въпросите на Крим Олег Севелев. В списъка бяха включени и председателите на няколко руски завода, сред които „Ижмаш“, „Базалт“, „Уралвагонзавода“, „Калашников“, както и банките Внешекономбанк и Газпромбанк. Рестрикции бяха наложени и на „Роснефт“.

„САЩ очакват от Русия „конкретни действия, а не само думи“, за да съдействат за прекратяване на кризата в Украйна“, заяви в изявление, посветено на ситуацията в Украйна, американският президент Барак Обама.

Според него Москва не е предприела никакви действия за успокояване на ситуацията в Украйна.
„Осъждаме всички политици и чиновници, които стоят зад подобен род действия, и потвърждаваме намерението си за предприемане на мерки, които ще бъдат приети във Вашингтон достатъчно болезнено и остро“, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков.

„Санкциите ще доведат руско-американските отношения в застой, като ще им нанесат сериозни щети. Подобна политика вреди на стратегическите интереси на самите американци“, заяви руският президент Владимир Путин.

Междувременно лидерите на страните от Европейския съюз поискаха от изпълнителния орган на Европейския съюз до края на юли да състави допълнителен списък с руски физически лица и организации, срещу които ще бъдат наложени санкции. Лидерите на ЕС поискаха от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) временно да прекрати сключването на нови сделки в Русия.

#Русия #САЩ #Сергей Рябков #Газпромбанк #Украйна #ЕИБ #Владимир Путин #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници