Филип Хамънд е новият външен министър на Великобритания

Филип Хамънд е новият външен министър на Великобритания
Британският министър-председател Дейвид Камерън обяви, че евроскептично настроеният Филип Хамънд ще бъде новият министър на външните работи. Снимка: utroruse.com
A A+ A++ A

Британският министър-председател Дейвид Камерън обяви, че евроскептично настроеният Филип Хамънд ще бъде новият министър на външните работи на Великобритания. Хамънд идва на мястото на Уилям Хейг, който по-рано съобщи, че се оттегля от поста си.

Досегашният министър на отбраната Хамънд е настроен силно евроскептично. Той именно беше сочен като най-вероятния наследник на Хейг в министерството на външните работи. Миналата година Хамънд заяви, че ще гласува за излизането на Великобритания от ЕС. Той е смятан за най-силно настроения против Европейския съюз човек, заемал поста на външен министър.

Хейг напусна поста на министър и прие по-маловажния пост на председател на Камарата на общините, след като премиерът Дейвид Камерън реши да предприеме мащабно преструктуриране в Консервативната партия, наречено от експертите „нощ на дългите ножове“, пише Guardian. „Това е нощта на дългите ножове. И те се справят наистина добре“, заяви представител на партията на торите.

В по-мащабни от очакваното промени, постовете си губят министърът без портфейл Кенет Кларк, министърт по политиките Демиън Грийн, главният прокурор Доминик Грийв и Дейвид Уилетс, министърът по университетите и науката.

 

#Хамънд #Камерън #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници