Местан: Трябва да осигурим нормална среда за служебния кабинет

Местан: Трябва да осигурим нормална среда за служебния кабинет
„Трябва да защитим интереса на българските граждани”, каза Местан и допълни, че още по-важно е да има превенция на риска, за да няма в бъдеще подобни случаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваме решението на БНБ, очаквам тя да предложи законодателни промени и каквито и да са те, да търсим политическо съгласие за решаване на проблема. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан пред журналисти в кулоарите на парламента.

„Трябва да защитим интереса на българските граждани“, каза Местан и допълни, че още по-важно е да има превенция на риска, за да няма в бъдеще подобни случаи.

На въпрос дали е притеснен за банковата система в страната, след като ще отнемат и лиценза на КТБ, лидерът на ДПС каза: „Не смятам, че в България има политик, който да не е притеснен, затова е много важно след малко да чуем на Бюджетната комисия подробности от одита на БНБ. Знаете, че при нас е абсолютно неотменим стил да бъдем предпазливи, когато коментираме действия и решения на други компетентни власти. Единственото, което днес си позволихме да коментираме по толкова важна тема, която засяга не просто публичен интерес, а огромен публичен интерес, е препоръчително да има по-широк достъп на медиите“, каза той.

По думите на Местан оттук нататък съобразно одита на БНБ и съобразно предложенията на БНБ, трябва да бъде обсъдено законодателното измерение на казуса.

„Ако има необходимост, а такава явно се очертава – парламентът да поеме своята отговорност с нарочен закон, ние ще участваме в разговорите за постигането на съгласие“, обясни Местан.

По думите му трябва да бъдат осигурени предпоставки служебният кабинет да работи в нормална среда.

„Следващият кабинет трябва да поеме плавно управлението на страната в една достатъчно предвидима и ясна среда по отношение и на състоянието на банките и финансите“, допълни Местан.

 

 

 

#Лютви Местан #среда #служебен #Кабинет #Корпоративна търговска банка #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници