Вежди Рашидов внесе сигнал в прокуратурата срещу Цветан Василев

Вежди Рашидов внесе сигнал в прокуратурата срещу Цветан Василев
"Този сигнал е за грабеж на собствената си банка, но на чужди пари”, каза Вежди Рашидов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вежди Рашидов от ГЕРБ внесе сигнал в Софийска градска прокуратура срещу банкера Цветан Василев.

"Този сигнал е за грабеж на собствената си банка, но на чужди пари”, каза Вежди Рашидов преди внасянето на сигнала, цитиран от Фокус.

Рашидов е получил днес анонимно писмо, в което се казва как е източена КТБ. Той обясни, че за 27 дни е бил подготвен този „обир”. Сумата посочена от Рашидов е 1,7 млрд. лева. По думите му, парите са изнасяни чрез полети на частен самолет.

Писмото е било подписано от няколко души, които са поставили единствено инициалите си. Вежди Рашидов каза, че е разпознал някои от тях като хора от Управителния съвет на КТБ.

На въпрос защо е вложил парите си в КТБ, той отговори, че се е интересувал коя банка дава най-добри условия и е търсил своя интерес.

Междувременно стана ясно, че сметките на гражданите и фирмите в Корпоративна търговска банка ще бъдат прехвърлени в дъщерната й „Креди Агрикол България“, която ще бъде одържавена.

Лицензът на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет, а привилигировани кредитори ще бъдат държавата и Фондът за гарантиране на влоговете. В КТБ ще останат само сметките на мажоритарния собственик и свързаните с него фирми, които няма да бъдат защитени.

#КТБ #Цветан Василев #прокуратурата #сигнал #Вежди Рашидов #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници