Вежди Рашидов: Една Галя от Американското посолство управлява държавата

Вежди Рашидов: Една Галя от Американското посолство управлява държавата

БГНЕС

A A+ A++ A

„Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал“, каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Вежди Рашидов, бивш министър на културата, бивш председател на Народното събрание и бивш народен представител.

До оставката му от парламента се стигна след негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание.

„Найден Геров го е обяснил – хора, които правят любов по интереси и за пари. Има такава професия. Как ги наричате – нощни ангели? Всички знаете, че този запис беше нерегламентиран. Аз от трибуна не бих го казал това нещо. Аз се извиних на българските жени. Беше отправено за случай, към случай, дето го играхме в Америка“, посочи той.

„Спектакъл в парламента“

„Когато се карат, не е добре за обществото. Обществото плаща фактурата на скандалите. Като големи мъже, да наведат глави и да смирят. Това е по-полезно за нацията. И Пеевски, и президентът не печелят. Ще намерят път“, посочи Вежди Рашидов.

„Засягат се във всички движения определени интереси. Аз по-малко следя вече. 20 години не са малко време. Бях младо момче. Видяхте ли как остарях с глупостта заедно, която направих. Има интереси. Като се обезглави една институция като Президентство – то получава реакции. Отнеха се правомощия, които имаше президента. Това не е кукла на конци. То тогава няма нужда от Президентство“, коментира той.

„Какво се случи като хвърлиха „Магнитски“? Нищо не се случи. Дъвчем дъвка. Вече една година и нищо. Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи. Обажда се. За мен пита какво ще ме правят. Аз ще се оттегля с достойнство. Не я знам коя е. Не съм го казал аз, госпожа Сачева е казала, че тя се е обадила от посолството пред колеги. Предполагам, че на „герберите“ звъни. Щом тя се обажда в парламента, кой да я управлява друг? За други случаи не знам. За моя знам. Не съм го питал Борисов. Обадила се е жената. Не знам да не ме искат американците. Когато блъснаха кулите на 11 септември имаше една декларация, аз я направих и тя мина през парламента“, добави Вежди Рашидов.

„Когато напусках от ГЕРБ ми съобщиха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво правят с мен. Дотук. Обясних. Отдавна мислех да се оттегля, защото исках да се отдам на едно поприще. Един двама от ГЕРБ ми се обадиха, но те вече не са отдавна в ГЕРБ. Поддържам връзки с хора, които през 2009 година направихме ГЕРБ. Сега има други хора“, посочи той.

#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници