Германия с подозрение за втори американски шпионин

Германия с подозрение за втори американски шпионин
Германия подозира втори американски шпионин. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Германските власти разследват втори човек по подозрение в шпионаж в полза на САЩ. Полицията е обискирала жилищни и работни помещения в района на Берлин във връзка с „първоначални подозрения за дейност за разузнавателна служба“, съобщи Федералната прокуратура.

Според ежедневника „Зюддойче цайтунг“ разследваният мъж е работил във „военната област“ и е заподозрян в шпионаж в полза на САЩ.

С този случай скандалът с предполагаемия американски шпионаж в Германия се разраства, след като миналата седмица германски разузнавателен служител беше арестуван по подозрение в шпионска дейност за чужди сили. По информация на местни медии той е шпионирал в полза на САЩ и е предложил услугите си на Русия.  Досега САЩ не са отрекли, че се вербували германеца.

Във връзка с новата шпионска афера американският посланик в Берлин Джон Емерсън отново е отишъл за разговори в германското външно министерство.

Двата случая идват след голям скандал отпреди няколко месеца. Документи, изнесени от Едуард Сноудън, показаха, че Съединените щати са използвали посолството в Берлин като централа за следене и подслушване и дори са прихванали телефона на канцлера Ангела Меркел.

#Германия #САЩ #Берлин #Едуард Сноудън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници