САЩ и Франция призовават Путин да спре сепаратистите в Украйна

САЩ и Франция призовават Путин да спре сепаратистите в Украйна
За едно денонощие в Източна Украйна са били взривени три железопътни моста в Донецка и Луганска област на Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентите на САЩ и Франция – Барак Обама и Франсоа Оланд, обсъдиха в телефонен разговор възможността за прекратяване на огъня в Украйна, предаде Корреспондент.

„Призоваваме Владимир Путин да окаже влияние на проруското движение в Украйна, за да бъде започнат диалог между украинските власти и сепаратистите“, се казва в изявлението на Елисейския дворец.

За едно денонощие в Източна Украйна са били взривени три железопътни моста в Донецка и Луганска област.

В Луганск проруските сепаратисти са окупирали родилно отделение на областната клинична болница и са изпратили родилките в подземието й, предаде УНИАН.

Евентуалната причина да превземат родилното отделение е, че сградата на болницата е висока и там могат да се разположат снайперисти, които да обстрелват летището на града.

Постоянните представители на страните – членки на Европейския съюз, обсъдиха ситуацията в Източна Украйна и взеха решение да разширят ограничителните мерки срещу Русия, предаде Интерфакс, като се позова на европейски дипломат.

В сряда ще бъде обсъден и конкретен списък на лицата, на които ще им бъде забранено влизането в Европейския съюз и чиито активи могат да бъдат замразени.

#Европейския съюз #Източна Украйна #Русия #сепаратисти #Луганск #Барак Обама #Франсоа Оланд #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници