Кошмар за Бразилия - Неймар аут от световното

Кошмар за Бразилия - Неймар аут от световното
Неймр. Снимка: ЕПА БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилия стигна до полуфинала, където ще срещне Германия, но загуби суперзвездата Неймар. Треньорът Сколари сега трябва да вземе трудно решение: как да замени най-добрия си нападател.

Бразилците спечелиха мача срещу Колумбия с 2:1 и така направиха поредна крачка към мечтаната световна титла пред собствена публика. Нещо повече, специалистите са единодушни, че в първото полувреме срещу Колумбия селесао са показали най-добрия футбол в турнира досега.

Най-голямата звезда на тима обаче, изключителният Неймар е с тежка контузия на гръбначния стълб. Оказа се, че е счупен третият му прешлен в основата на гръбнака. Най-големият кошмар за бразилците се реализира четири дни преди най-важния мач до този момент в турнира - сблъсъка с Германия.

Мачът с германците е във вторник, но е ясно едно. Бразилия няма да е същата без най-голямата си звезда. Във всички мачове досега Бразилия демонстрираше зависимостта на тактическата си схема от Неймар. Постройката и темпото на тима на Сколари зависеха досега най-много от представянето на Неймар и от това доколко противниците ще успеят да го неутрализират.

#Бразилия #Неймар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници