Фен включва Неймар в завещанието си

Фен включва Неймар в завещанието си
A A+ A++ A

Да оставиш всичко, което притежаваш на футболист мултимилионер, може би не е най-традиционната идея за добра кауза, но един бразилски футболен фен не е могъл да се сети за по-заслужен получател от сънародника му Неймар, пише агенция "Ройтерс".

Запалянкото, чието име не се посочва, заяви, че освен с любовта към националния отбор и бразилската футболна слава, той се идентифицира с Неймар, което го е накарало да включи известния футболист в завещанието си.

"Харесвам Неймар, до голяма степен се идентифицирам с него. Аз съм семеен човек, а отношенията му с неговия баща ми напомнят доста на моите с баща ми, който почина", обясни фенът в интервю пред бразилския вестник Metropoles.

"Не съм в много добро здраве и заради това осъзнах, че няма на кого да оставя притежанията си... Не бих искал държавата или роднини, с които не се разбирам да получат нещата ми", добави той.

30-годишният бразилец каза още, че преди е опитвал неуспешно да предаде вещите си на футболния национал, но завещанието е легален начин да го направи и документът е подписан пред нотариус в Порто Алегре.

Играчът на френския Пари Сен Жермен Неймар е сред най-добре платените спортисти в света, а приходите му само за 2023 година се оценяват от Forbes на 85 милиона долара.

"Знам това, а той не е алчен - нещо, което е рядкост в наши дни", заяви още запалянкото.

БТА

#Неймар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници