Енергетиката е хранилката на партиите, смята Бареков

Енергетиката е хранилката на партиите, смята Бареков
Според Бареков в големите държавни предприятия като БЕХ и НЕК има прекалено много политика и корупция. Снимка: petel.bg
A A+ A++ A

Новите цени на тока ще ударят обикновените хора и малкия бизнес. Те ще платят най-скъпо грешките на това правителство, което изкуствено задържа тарифите, без да е решило генералния проблем в енергетиката – корупцията, заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред БНР.

Той предупреди, че от повишението от 2% ще пострадат най-много малките хлебарници и магазинчетата, които нямат достъп до свободния пазар на електричество.

„Нужен е бърз анализ, който да покаже къде са пробойните и да се спрат. Трябва да видим какво се случва в енергетиката. Трябва да се видят къде са черните дупки. Няма страна в света, в която енергетиката да е губеща и хората да покриват тези загуби, както е сега у нас“, категоричен беше Бареков.

Бившият телевизионен водещ коментира също, че мораториумът върху цените на тока, който предлага, няма да влоши ситуацията.

„Искаме спиране на политическите назначения. Има сериозен системен проблем, който трябва да бъде решен. Енергетиката се политизира, тя се е превърнала в хранилка за партиите и свързания с тях бизнес“, обясни лидерът на ББЦ.

Според Бареков в големите държавни предприятия като БЕХ и НЕК има прекалено много политика и корупция.

 

 

 

#Николай Бареков #Бареков #България без цензура #ББЦ #енергетика #НЕК #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници