Енергийният министър се среща с протестиращите енергетици и миньори

Енергийният министър се среща с протестиращите енергетици и миньори
A A+ A++ A

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов ще се срещнат в 13 ч. с протестиращите енергетици и миньори, съобщават от правителствената информационна служба.

Разговорите ще се проведат в административната сграда на ТЕЦ "Марица изток 2". Поканени са легитимните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на "Мини Марица-изток". Ще участват също ръководствата на двете дружества.

А утре премиерът акад. Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори от 16 часа в Министерския съвет.

Поканени са лидерите на двата големи синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа", председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2", в "Мини Марица-изток", в отделните рудници на дружеството и в ТЕЦ "Бобов дол", а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация "Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ "Подкрепа" в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

А в интервю за Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров подчерта, че не е ясно дали срещата с акад. Николай Денков ще се състои, тъй като, по думите му, ако документите бъдат внесени днес в Европейската комисия, каквато заявка даде министър-председателят, тя ще е безпредметна:

По думите на Димитров "ако напрежението не се канализира с реални стъпки, може да се стигне до още по-голяма ескалация".


# Румен Радев #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници