Доц. Гълъбов: Политическата криза е спряна, но не е решена

Доц. Гълъбов: Политическата криза е спряна, но не е решена
„Категоричното съгласие на политическите лидери, че в това Народно събрание повече не може да бъде формиране правителство е много важно“, коментира политическият анализатор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическата криза е спряна, но не е решена, заяви социологът и политически анализатор доц. Антоний Гълъбов. Според него голяма част от агресията и опита за дестабилизиране на държавата идват от това, че част от българския политическия елит приключва своя път.

„Това са хора, които имаха властови позиции, но знаят, че политическият им ресурс е изчерпан“, каза още доц. Гълъбов, цитиран от „Фокус“.

Решенията, взети на консултациите при президента в неделя, са много положителен резултат за връщането на здравия разум в българската политика, смята политическият анализатор.

„Категоричното съгласие на политическите лидери, че в това Народно събрание повече не може да бъде формирано правителство, е много важно“, коментира доц. Гълъбов.

Той заяви, че само високата избирателна активност би могла да е ефективно средство за преодоляване на кризата на легитимност и затова е важно българските граждани да гласуват.

По думите на Гълъбов е настъпил краят на ПП БСП такава, каквато я познаваме. „Процесът на нормализация в лявото политическо пространство ще оздрави до голяма степен цялата политика на България“, каза политическият анализатор.

По думите му появата на ПП АБВ е положителен знак, защото води до очертаване на ляво пространство, а не „лява точка“.

 

#политическа #криза #спряна #БСП #АБВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници