Нов началник на отбраната и нови генерали в армията

Нов началник на отбраната и нови генерали в армията
Българската армия с нов началник на отбраната от 30 юни. Снимка: airgroup2000.com
A A+ A++ A

Българската армия е с нов началник на отбраната от 30 юни. Той е вицеадмирал Румен Николов. По този повод в Министерството на отбраната ще се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността.

От понеделник командирите на Сухопътни войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Нейко Ненов и генерал-майор Константин Попов заемат длъжността „заместник-началник на отбраната“. Бригаден генерал Андрей Боцев получава звание „генерал-майор“ и става командир на Сухопътни войски. Негов заместник е досегашният командир на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров. Полк. Пламен Атанасов пък е назначен за началник на Щаба на Сухопътни войски и става бригаден генерал. Бригаден генерал става и полк. Димитър Илиев, който е назначен за командир на 2-ра механизирана бригада. Румен Радев вече е командир на Военновъздушните сили и от бригаден генерал вече е генерал-майор. Полк. Александър Кръстев заема длъжността заместник-командир на ВВС и става бригаден генерал.

Досегашният заместник-командир на Военноморските сили комодор Димитър Денев вече е командир на ВМС със звание контраадмирал. Началникът на Военната академия „Г. С. Раковски“ комодор Димитър Ангелов става вече заместник-командир на ВМС. А военната ни Алма матер оглавява досегашният командир на Военноморската база комодор Митко Петев, който получава звание „контраадмирал“. Бригаден генерал Стефан Петров заема длъжността началник на Щаба на СКС. Полковник Михаил Попов става бригаден генерал и е командир на 68-а бригада „Специални сили“. Генералски пагони слага от понеделник и полковник Иван Лалов, който е вече командир на 3-та авиационна база. Капитан I ранг Мален Чубенков става командир на Военноморската база и получава звание „комодор“.

#Попов #Кръстев #Ангелов #Петров #Атанасов #Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници