15 загинали при челен удар на влакове в Полша

15 загинали при челен удар на влакове в Полша
Двете композиции пътували по една линия една срещу друга заради ремонт, съобщават от железопътната компания. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

15 души загинаха, а други 60 бяха ранени в катастрофа между два влака в Южна Полша, съобщава полската служба за извънредни ситуации.

От ръководството на железопътната компания „PKP PLK“ поясниха, цитирани от АФП и „Фокус“, че композициите са се движили по една линия една срещу друга, защото по другата линия се е извършвал ремонт.

Спасителната операция продължава. По данни на медиците всички или почти всички, които са подавали признаци на живот, са извлечени изпод преобърналите се вагони. Ранените са настанени в болница. Тялото на последната жертва все още не е извадено от влака.

„Сред пострадалите при катастрофата на два пътнически влака в Полша има и чужди граждани“, съобщи ръководителят на администрацията в Шленското воеводство Зигмунт Лукашчик.

Според информацията на полското електронно издание „Газета“, цитирано от „Фокус“, ранени са шестима граждани на Украйна.

Това е най-голямата железопътна катастрофа в Полша през последните няколко години. На мястото на инцидента пристигнаха премиерът на Полша Доналд Туск, както и министрите на вътрешните работи, на транспорта и здравеопазването.

#Полша #катастрофа #ремонт #загинали #пътнически влак #Украйна #Доналд Туск #влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници