Татяна Дончева: Слухове и абсолютна абдикация от задълженията

Татяна Дончева: Слухове и абсолютна абдикация от задълженията
Правителството, независимо в оставка или не, и Централната банка трябва да си направят сметка на парите и да направят нужното, заяви Татяна Дончева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което се случва, и проблемът с банковата система според мен е създаден във връзка със слухове и с абсолютната абдикация на властта от елементарните им задължения, заяви Татяна Дончева пред БНР.

„Час по-скоро трябва да се подкрепи създаването на служебен кабинет от сериозни хора. Второто, което трябва да се извърши, е – Стоян Мавродиев от Комисията за финансов надзор да млъкне, да се окаже пълно съдействие на длъжностните лица на комисията за изпълняване на законовите задължения на КФН по отношение Общото събрание на „Булгартабак“ до изясняване и представяне на документите на истинския собственик. Правителството, независимо в оставка или не, и Централната банка трябва да си направят сметка на парите и да направят нужното – там, където има възможности акционерите на банките да направят финансови инжекции с увеличение на капитал или с друго, да го направят“, коментира Дончева.

Според нея историята с Първа инвестиционна банка на практика е създадена от слухове, защото ние сме царе да си правим проблеми сами.

„Пламен Орешарски, докогато и ще да бъде в Министерския съвет, до последната си минута трябва да направи това, което би направил Пламен финансиста. До последната си минута в Министерския съвет има шанс да направи нещо, малко за умиване на лицето – смятам, че няма да му бъде излишно. Той е опитен финансист и знае мерките, които трябва да бъдат направени“, допълни Татяна Дончева.

#Татяна Дончева #Дончева #Първа инвестиционна банка #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници