Цацаров: Отговорни лица на КТБ не са разследвани

Цацаров:  Отговорни лица на КТБ не са разследвани
„Отговорни лица на КТБ не са разследвани“, заяви главният прокурор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Отговорни лица на КТБ не са разследвани. Разпитвани са свидетели, които работят във фирми, които са били претърсвани и откъдето е била изземвана документация, но тези свидетели не са на КТБ“, каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с казуса с Корпоративна търговска банка (КТБ) и излязлата в някои от медиите информация, че такова разследване е образувано.

„Има образувано досъдебно производство срещу подуправителя на БНБ, ръководител на направление „Банков надзор“. Същият е привлечен в качеството на обвиняем“, допълни Цацаров.

„Доколкото виждам, става дума за информация, която малко или много е предназначена да налее гориво в огън, който не може да бъде разпален по друг начин, т.е. да бъде налято гориво в един огън на банкова нестабилност и паника сред хората“, каза Цацаров по повод излязла информация в агенция „ПИК“. Цацаров допълни, че по НК това е разпространение на твърдения или слухове, които малко или много увреждат имиджа или търговското име на съответна банка. 

„Нека не се създава паника и нека не се опитваме от едно разследване или от това, че БНБ е предприела адекватни мерки, въпреки всичко да създадем нещо, което реално не съществува“, призова главният прокурор.

#Сотир Цацаров #НК #ПИК #информация #досъдебно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници