Българки осъдени за фиктивни бракове във Великобритания

Българки осъдени за фиктивни бракове във Великобритания
Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да „се омъжат“ за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране. Снимка: newburytoday.co.uk
A A+ A++ A

Арестуваха две българки във Великобритания, които били наети по Скайп да участват във фиктивни бракове, съобщават британските медии.

21-годишната Теменужка Славчева и 20-годишната Надя Каменова били осъдени на съответно 20 и 12 месеца затвор. Те се признали за виновни пред Кралския съд в Манчестър по обвиненията в заговор за нарушаване на британския имиграционен закон, предаде БГНЕС.

Двете жени получили общо над 4400 паунда, за да „се омъжат“ за двама пакистанци, които били заплашени от депортиране.

„Преди присъединяването на страни като България и Румъния в ЕС случаите на фиктивни бракове бяха свързани с „булки“ от богати страни като Холандия и те неизменно прекарваха само няколко дни за сватбата във Великобритания, след което продължаваха живота си в своята родина. Като избират булки от бедни страни като България, младоженците биха могли да са убедени, че те ще искат да останат във Великобритания за по-дълго време или да посещават многократно страната“, заяви прокурорът Дейвид Тоал.

#бракове #българки #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино